Egen försörjning
Under Studietiden.

 

Det vanligaste sättet att finansiera sina studier är att söka studiemedel från CSN.

CSN står för Centrala Studiestödsnämnden

Ersättningen från CSN består av två delar. Den ena delen är ett bidrag som du får under förutsättning att du sköter dina studier. Den andra delen är ett lån. Låndelen betalar du tillbaka under ett antal år efter att du studerat färdigt.

På CSN´s hemsida (https://www.csn.se/) kan du läsa mer om studiemedel och vad som gäller beroende på vilken typ av utbildning du läser, du kan räkna ut hur mycket pengar du kan få per vecka samt göra din ansökan.

Se denna film för att se hur man kan ansöka om studiemedel

I vissa fall kan du som är arbetssökande studera med bibehållen ersättning från Arbetsförmedlingen. Det är bara Arbetsförmedlingen som kan svara på om du är berättigad att studera med ersättning från dem.

Här kan du läsa mer: https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/utbildning-och-studier/studiefinansiering

I vissa fall kan Försäkringskassan finansiera studier. Det kan exempelvis vara om man har en funktionsnedsättning som påverkar studierna så att man behöver längre tid för att bli klar med gymnasieskolan. Då kan man i vissa fall ansöka om aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. Det är bara Försäkringskassan som kan svara på att du är berättigad ersättning för studier från dem. För mer information om detta besök https://www.forsakringskassan.se/

CSS is located in a code module under this text


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of default output handler (0) in /home/tnlubwbh/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279